Moorpoeder voor paarden
Moor - Een eeuwenoud medicijn, al lang bekend, bijna vergeten, maar nu hebben wij bij Lexa het weer tot leven gebracht en aan ons assortiment toegevoegd. De Romeinen en Kelten waren al ruim 2000 jaar geleden op de hoogte van de gezondheidsbevorderende effecten van modderbaden. Paracelsus sloot zich bij hen aan, maar gebruikte heide intern ook bij spijsverteringsproblemen. Tegenwoordig weten we dat er in Moor niet alleen een zegen van buitenaf, maar vooral van binnenuit kan zijn. Door het humuszuur dat het bevat (31% in LEXA heidepoeder), heeft het heidepoeder een diverse werking. Aan de ene kant kan het een antivirale, antibacteriële en antimycotische werking hebben. Het heeft ook een zeer positieve werking op het maag-darmkanaal van onze viervoeters. Humuszuur bevordert onder meer de werking van spijsverteringsenzymen, vormt een dun, gelachtig laagje op de slijmvliezen en kan helpen de darmflora weer in balans te brengen. Omdat de darmen van ons paard een van de belangrijkste organen in het lichaam zijn, heeft een gezonde, evenwichtige darm invloed op de algehele gezondheid van het paard. Bij paarden wordt aangenomen dat ongeveer 75% - 85% van het immuunsysteem zich in de darm bevindt. Ook heeft het heidepoeder invloed op het immuunsysteem van het paard, want als de darm intact en gezond is, kunnen ook de immuuncellen hun volledige werking ontwikkelen. Als de darm echter niet intact is, heeft dit ook gevolgen voor de rest van het lichaam, omdat er giftige stofwisselingsproducten kunnen worden geproduceerd die via de lever en de nieren worden uitgescheiden en deze extra belasten. Het laatste uitscheidingsorgaan dat ook helpt deze gifstoffen af te voeren is de huid en dus ook de vacht. De verstoorde stofwisseling komt vaak tot uiting in eczeem, modder, jeuk etc. Ook hier kan het turfpoeder ondersteunend werken. Een ander belangrijk toepassingsgebied voor de heide is ontgifting. Het heidepoeder heeft een specifieke korrelgrootte van minder dan 100 micrometer en heeft daardoor een uitstekend absorptievermogen. Bovendien heeft het een groter oppervlak, waardoor gifstoffen beter worden gebonden en weggespoeld. Als antioxidant bindt humuszuur ook vrije radicalen. Door deze eigenschappen is het heidepoeder ook ideaal na medicatie, ontworming of vaccinaties ter ondersteuning van de stofwisseling.
Het ontstaan van de heide
Het Lexa heidepoeder iseen puur natuurlijk product. Het ontstond door bloemen, kruiden en andere planten die vele jaren geleden in de grond zaten zijn gezonken. Daar vormden ze zich onder bepaalde omstandigheden, met veel water en met uitsluiting van zuurstof de basis voor het ontstaan van de Helende heidevelden. In dit creatieproces zit ook het heidepoeder een verscheidenheid aan natuurlijke mineralen en wordt verkregen via de afbraakprocessen van planten zijn organische eigenschappen. Slechts 3-5% van de veengebieden wereldwijd voldoet hieraan de omstandigheden kunnen worden omschreven als Heilmoor . De Längensee Moor in Karinthië-Oostenrijk, waar ons heidepoeder vandaan komt, voldoet aan al deze eisen Voorwaarden.
Bovendien wordt de heide daar zeer voorzichtig en duurzaam. Hiervoor is de bovenste laag van de grond zorgvuldig verwijderd en een deel van het waardevolle heide wordt verwijderd. Daarna zullen ze dat zijn De resulterende gaten worden opnieuw gevuld met water en met het eerder verwijderde water eerste laag grond gesloten. Innovatie en Duurzaamheidzijn hier onze focus heel belangrijk.
Het heidepoeder kan als behandeling worden gevoerd, of ook permanent. Vanwege de poedervorm wordt aanbevolen om het product met olie of met olie te gebruiken Water om te bevochtigen. Als alternatief kan het heidepoeder ook aan de puree worden toegevoegd zodat het makkelijker door het paard gegeten kan worden. De acceptatie is Voor de meeste paarden werkt dit echter heel goed omdat het poeder lekker smaakt. en geurloos.
Toepassingen van LEXA heidepoeder
- Maagdarmklachten
- Maagproblemen
- Ontgifting
- Ter ondersteuning van de lever en de nieren
- Versterken van het immuunsysteem
- Huidproblemen
- Als natuurlijke bron van voedingsstoffen ( maar vervangt het mineraalvoer niet!)
- Antiviraal, antibacterieel en schimmelwerend
- Herstelt het zuur-base-evenwicht
- Om pesticiden en gifstoffen te binden
- Vachtwissel
- Na medicatie, wormbehandelingen of vaccinaties